• Bilstyling på nätet sedan 2004
  • 60 dagars öppet köp
  • Över 100 000 nöjda kunder
ShapeCreated using Figma

Visa varukorg

Produkter 0
Totalsumma
0 kr
Till kassan

Blogg

Bromsoksfärg

Bromsoksfärg - En guide till hur man lackar sina bromsok med värmetålig färg

Att lacka bromsoken är ett av de absolut enklaste ingreppen med mest påverkan. Generellt sett har bilar endast en färg och den lilla färgklicken på oken (förslagvis i en snygg kontrastfärg) gör all skillnad i världen. Vi rekommenderar att du satsar på en tvåkomponentsfärg. Det innebär att det följer med en härdare som ser till att färgen verkligen håller. Köper du en enkomponentsfärg kommer du sannolikt se problemen redan efter en vinter.

Ett tips är att komplettera med roterande stålborstar att köra med skruvdragaren. Det sparar otroligt mycket tid och ger ett bättre resultat snabbare. I övrigt så innehåller Foliatecs bromsoksfärg på SC Styling allt man behöver:

✅Lack

✅Härdare

✅Rengöringsspray

✅Gummihandskar

✅Pensel

✅Blandningspinne

Det första du ska göra om du har möjlighet är att ställa upp bilen på fyra pallbockar och montera av samtliga hjul. Detta kan spara en hel den tid men om du inte har möjlighet att göra det så går det bra att lacka ett bromsok i taget. När bilen sedan hänger på bockarna utan hjul är det dags att köra strålborsten på samtliga ytor som du vill lacka. Så snart rosten är borta och ytan är borstad så tar du rengöringssprayen och rengör bromsoken. Det kan vara en bra idé att torka av oken efteråt med en torr och ren mikrofiberduk.

När det är gjort kan det vara en bra idé att maskera ytor som du inte vill få lack på. Exempelvis bromsskivorna. Nu är du redo att lacka och då gäller det att blanda till färgen med härdare. OBS! Blanda inte ihop allt på en gång! Eftersom färgen räcker långt kan det vara en bra idé att endast blanda till hälften av den och hälften av härdaren. På så vis kan du lacka en annan gång eller om du har tur räcker det till en bil till. När härdaren och färgen blandats kommer det att stelna. Så om du blandar ihop allt på en gång finns det ingen möjlighet att sätta locket på och komma tillbaka senare för att lacka. Det kommer att stelna och bli en klump.

Det är en lack och kommer behöva flera lager för att bli täckande. Så det bästa arbetssättet är att börja på ett bromsok och så snart ett lager är på hoppa till nästa, och nästa, och nästa och sen om igen. Sen håller du på tills du tycker att lacken täcker och ser bra ut. Det brukar ta ca 4 lager för att få en bra finish.

När du är klar så låt bilen stå i 24h så får färgen härda ordentligt. Är man för snabb med att köra iväg med bilen så kommer färgen att lossna innan den härdat. Har man tålamod kommer det att löna sig i längden. För att slippa färgkladd på fälgarna är det smart att vänta med att montera tillbaka hjulen tills färgen härdat. Och så var det klart! Lätt som en plätt och resultatet blir fantastiskt.

Bromoksfärg

Nyhetsbrev

Missa inte chansen att ta del av våra grymma erbjudanden!

Samarbetspartners

© Scandinavian Car Styling AB (556669-1605)