• Bilstyling på nätet sedan 2004
  • 60 dagars öppet köp
  • Över 100 000 nöjda kunder
ShapeCreated using Figma

Visa varukorg

Produkter 0
Totalsumma
0 kr
Till kassan

Dimljus LED - H11 LED, HB4 LED, H1 LED, H7 LED m.fl.

Att byta dimljus är något som är enkelt att göra och ger bilen ett modernare och snyggare utseende. Många nyare bilar är utrustade med Xenon eller LED i hel- och halvljuset men klassiska halogenlampor i dimljusen. Det innebär att man har ett snyggt vitt ljus i strålkastarna och ett gulaktigt ljus i dimljusen. Detta går att bota med enkla medel. Allt som behövs är ett par LED lampor att montera i sina dimljus!

Du kan använda dimljusen som DRL och spara på bilens strålkastarlampor. De flesta bilar ser dessutom lite snyggare ut med bara dimljusen på. Att byta till LED är en billig och enkel uppgradering som de flesta klarar av att utföra själva.

För att göra det lättare för dig att hitta rätt dimljuslampa så har vi gjort en översiktbild på de olika socklarna (fattningarna). Oftast står det på lampan vad det är för modell. Dom vanligaste är: H1, H3, H4, H7, H8, H9, H11, HB3, HB4.

Frågor och svar om dimljus:

När får man använda dimljusen?

De får användas i tät dimma eller istället för halvljus när det är dagsljus ute. Man får alltså inte köra med endast dimljus på kvällen och natten. Det finns dock undantag och det är om det är dimma eller regnar kraftigt även i mörker. Syftet med dimljusen är att användas när halvljusen blir för starka på grund av dimma.

Får man använda dimljusen tillsammans med halvljus?

Nej det är olagligt att använda dessa lampor tillsammans och kan ge böter.

Varför varnar min bil när jag byter till LED i dimljusen?

En klassisk halogenlampa medför ett visst motstånd för bilen när den ska drivas. Om bilen har ett ljusövervakningssystem, Canbus, så känner bilen av om en lampa är trasig eller ej beroende på om lampan ger ett motstånd eller ej. Fenomenet som kan uppstå är att lampor av LED är så lätta att driva och ger ett mycket mindre motstånd att vissa bilar tolkar detta som att lampan är trasig. Detta kan leda till att bilen varnar för trasig lampa och vissa system slutar t.o.m. att skicka ström till den lampan och stänger helt enkelt av den. För att motverka detta kan man köpa till ett effektmotstånd som hjälper bilen att förstå att lampan är hel. Dessa hittar du här: Motstånd för LED-lampor

Läs merVectorCreated using Figma
Dimljus LED

Nyhetsbrev

Missa inte chansen att ta del av våra grymma erbjudanden!

Samarbetspartners

© Scandinavian Car Styling AB