Hopp over
🫧 Oppdag miljøvennlig bilpleie med Puts Life 🫧

Konvertering till A-traktor, även kallad strypning

I och med att lagen förändrades sommaren 2020 så är det nu otroligt mycket enklare att gör om en bil till en A-traktor. Du behöver inte längre ha dubbla lådor utan kan enkelt konvertera bilen så att den går som en A-traktor med hjälp av en programvara. Strypning görs alltså i bilen styrenhet även kallad ECU. Att lägga in programvaran är enkelt och det gör du själv med hjälp av en PPC3-enhet från BSR.

Det talas om att höja hastighetsbegränsningen för a-traktorer och om det skulle bli aktuellt så kan man använda den redan köpta utrustningen och programvaran för att ändra till den högre hastigheten. Det skickas då ut ett nytt intyg för den nya omregistreringen.


Hur intygas konverteringen och när får jag intyget?

Med konverteringen medföljer det ett intyg från BSR som verifikat på att bilen är omprogrammerad och max går att köra i 30km/h. Intyget skickas separat och ska visas upp där registreringsbesiktningen görs. Så här går det till:

När du har läst in konverteringen måste PPC-enheten synkroniseras i PPC-synk (mjukvaran finns att laddas ner på din PPC-sida på) programmet på en dator. Kontakta sen BSR via deras support och meddela att du genomfört konverteringen och synkroniserat din PPC. Bifoga ditt PPC nummer. Därefter kan deras tekniker bekräfta att detta är utfört och intyget skickas.

0 produkter