Hopp over
🫧 Oppdag miljøvennlig bilpleie med Puts Life 🫧

Lampor och LED-ramper

Vad är en EPA utan riktigt bra ljus? Här har vi samlat LED-ramper, pejlstänger, positionsljus och extraljus! Vi har ett otroligt brett sortiment med lampor och här hittar du ett urval som passar extra bra till a-traktorn.


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM EXTRALJUS

Vad ska jag satsa på LED eller Xenon?

Denna guide kommer hjälpa dig att välja rätt belysning som passar din EPAtraktor. Den snabba utvecklingen inom LED-tekniken har gjort att det numera inte är lika självklart att Xenon är det bästa som finns på marknaden. Värsting LED-modellerna klarar att leverera 1 lux på 1km. Xenon med 35W eller 55W börjar sakta men säkert fasas ut från marknaden och ersätts i stället med LED. Är man ute efter bra längd på ljuset så rekommenderar vi extraljus med spot ljusbild. Dem har normalt sätt en spridning av ljuset omkring 10-15 grader. Vi säljer de vanligast storlekar på runda extraljus, 7 tum och 9 tum. Vi har även ett fåtal rektangulära modeller.

Fungerar LED extraljus för både bil 12 Volt och lastbil 24 Volt?

Ja alla led-modeller vi säljer är multivolt 9-32V om inget annan anges. De fungerar alltså perfekt för A-traktorer.

Är det produkterna ni säljer godkända?

Extraljus vi säljer håller en väldigt hög kvalité och alla är CE och RoHS märkta enligt de EU direktiv som finns framställda. Våra leverantörer och tillverkare av extraljusen har också sett till att de har inbyggda avstörningsfilter, så kallat EMC-godkända. Vi specificerar alltid alla godkännanden på produkten under fliken ”specifikationer”

Är det svårt att koppla in?

Det är relativt enkelt att koppla in extraljus. På baksidan av reläsatsens förpackning följer det med ett kopplingsschema. Det som kan tyckas vara lite svårare är att identifiera kabeln som ger bilens strålkastare helljus. Men det är lätt gjort med en multimeter. Många har LED eller Xenon i helljus och då behövs ett canbus interface för att kunna koppla in extraljusen. Givetvis följer det med instruktioner om hur detta kopplas in när du beställer extra ljus.

Hur monterar man extraljus på bilen?

Köper man ett komplett paket med extraljus hos oss följer det med en hållare. Denna monteras bakom nummerskylten på bilen och bär då upp extraljusen. Utöver det följer det även med stabiliseringsstag som gör att extraljusen håller sig på plats. Det följer även med reläsats för inkopplingen. Så vanligen monterar man i denna hållare vilket är det absolut enklaste om man inte redan har exempelvis en frontbåge på bilen att montera på.


109 produkter

Dark Knight Slim Position Light

Dark Knight Slim Position Light
9 Red LED Clear glass

Viking LED posisjonslys Hvitt 12-24V
  • 76%
LED Position light strip for headlights 60cm

Viser 24 av 109 produkter